Kent u dat gevoel?

U besluit om (samen) lekker in de tuin of op het balkon te gaan zitten. Genieten van het heerlijke weer en/of de lange zomeravonden. En dan wordt opeens dat genieten abrupt verstoord. Een vertrekkend vliegtuig komt laag over de wijk Floriande. Op zo'n 1.000 meter hoogte en met soms wel méér dan 85 Decibel aan herrie! Je moet luider spreken of erger, je moet de conversatie stoppen en wachten tot het vliegtuig voorbij is......
Soms gaat dit zo uren achter elkaar door.

Hoe kan dat?

Vóór 2007 had Floriande geen uitgesproken overlast van vliegverkeer. Althans, niet meer dan vergelijkbare wijken rondom Schiphol. In het Alders-akkoord is echter afgesproken dat het vliegverkeer dat gebruik maakt van de Spijkerboorroute voortaan niet meer uitwaaiert over de regio, maar geconcentreerd wordt in een smalle uitvliegroute: de vaste bochtstraal. In plaats van maximale spreiding van de overlast is hierbij sprake van maximale concentratie van de herrie. Met andere woorden: in Floriande krijgen we de herrie van de buren er gratis bij.....

Volgens de ontwerpers van deze route zou dit mogelijk zijn doordat de bochtstraal -zogenaamd- over onbewoond gebied loopt. Het wrange is dat deze route recht over één van de grootste en meest dichtbevolkte woonwijken in de Haarlemmermeer loopt!!

Waarom Floriande?

Floriande is in de periode van ca. 2000 tot 2008 ontwikkeld. Wij stonden toen letterlijk (!) nog niet op de kaart. De (belangen van de toekomstige) bewoners van Floriande werden niet serieus  meegewogen in het politieke krachtenspel. De gemeente Haarlemmermeer heeft daarin een zeer belangrijk aandeel gehad. Toenmalig VVD-wethouder Bezuijen heeft weliswaar bij herhaling en met klem beloofd dat Floriande zou worden ontzien, maar deze beloften bleken op drijfzand gebouwd. Met dank aan de VVD en wethouder Bezuijen en zijn opvolger Van Dijk.

Waarom verandert er dan niets?

Dit is terug te voeren op bestuurlijke- en politiek onwil. De burgemeester en de betrokken wethouders en instanties nemen geen verantwoordelijkheid, verschuilen zich achter elkaar, gebruiken oneigenlijke argumenten en leggen rookgordijnen. De besluitvorming is ondoorzichtig,  ondemocratisch en er is sprake van ernstige rechtsongelijkheid.


Het kan -met úw steun- anders!

Wat zou het toch heerlijk zijn als we permanent van die vliegtuigherrie verlost kunnen worden. Maar, is dat mogelijk?
Het antwoord op die vraag is: JA, dat is écht mogelijk!

Wij als actiegroep Floriande TegenGeluid (FTG) voeren geruime tijd actie tegen de vliegtuigherrie. Inmiddels is het duidelijk dat het probleem van de vliegtuigherrie boven Floriande permanent opgelost kan worden. Daar hebben een aantal van de betrokken instanties (o.a. CROS, Luchtverkeersleiding Nederland, Gemeenteraad Haarlemmermeer) zich ook over uitgesproken. Zelfs de Gemeenteraad Haarlemmermeer heeft er reeds in november 2011 bij de Wethouder op aangedrongen maatregelen tegen de geluidsoverlast te nemen!

Gemeenteraad Verkiezingen 2014: nu of nooit!

De in maart 2014 te houden Gemeenteraad verkiezingen vormen bij uitstek de gelegenheid om aan de politieke partijen te vragen wat hun standpunt is m.b.t. de geluidshinderproblematiek in Floriande. Wij als FTG zullen de komende verkiezingen benutten om ons standpunt duidelijk te laten horen én om vast te stellen waar we politieke steun voor onze plannen kunnen verwachten. Wij zullen u daar later via onze website www.FloriandeTegenGeluid.nl uitgebreid over informeren!

Het blijkt dat in de Gemeenteraad steeds meer mensen open staan voor de geluidshinderproblematiek van Floriande. Wat we nodig hebben is een krachtige stem vanuit Floriande; immers daar is de politiek wel gevoelig voor. Wij hebben daarom uw stem en geluid hard nodig! Als u de FTG petitie nog niet hebt ondertekend, wil ik u om die reden vriendelijk vragen dat alsnog te doen. Immers, alleen op die manier kunnen we een echte vuist maken naar de gemeente Haarlemmermeer. U kunt dat doen via de volgende link:

Petitie - Voor DRASTISCH verminderen vliegtuiglawaai boven Floriande

 

Ik wil u alvast danken voor uw betrokkenheid en uw steun!

Rob van Grieken
Voorzitter FTG
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.