Wat is dat toch een lastig vak, politicus: iets recht praten wat krom is. En dat dan op een overtuigende manier. Hebben politici ook een geweten? Zijn het mensen of zijn het voorgeprogrammeerde machines? Welk doel dienen zij? Zijn zij er voor/namens de bewoners of dienen zij andere belangen?

 Neem nou het recente eindadvies van Hans Alders aan staatssecretaris Mansveld over het Nieuwe Normen en Handhavings Stelsel. Een rapportage die tevens de eerste 4-jaarlijkse evaluatie bevat inzake de convenant afspraken. Het eindadvies van Alders gaat straks via de staatsecretaris naar de 2e kamer en vervolgens naar de 1e kamer. Als die het Alders eindadvies overnemen, wordt dat advies omgezet in permanente wetgeving. Een krom advies wordt omgezet in kromme wetgeving. Waar zijn toch de critici? Waarom neemt de 2e kamer haar verantwoordelijkheid niet? Waarom wordt er niet onafhankelijk getoetst? Waarom is er geen diepte journalistiek?

De hele show van Alders is rijp voor een parlementaire enquête.

Immers, de bewoners van de wijk Floriande (ca. 18.000 bewoners) in Hoofddorp is groot onrecht aangedaan. De politiek -met Alders voorop- heeft in het verleden onjuiste beslissingen genomen waardoor de bewoners in Floriande onevenredig veel ernstige hinder ondervinden van vliegtuigherrie. En die herrie wordt volgens de groeiprognoses nog eens 3x erger! In 2010 was al duidelijk dat het aantal ernstig gehinderden in Floriande juist met 722 omlaag zou kunnen. Echter, de politiek heeft toen andere en volstrekt onbegrijpelijke keuzes gemaakt. Alle direct betrokken bestuurders hebben boter op hun hoofd: de heer Alders, de inmiddels vertrokken wethouders Bezuijen en Van Dijk, gedeputeerde Talsma, burgemeester Weterings en nog een waslijst aan politici, die zich in 'vaste bochten' wringen nu dat blijkt dat zij -aantoonbaar- eerder verkeerde beslissingen hebben genomen.


Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat politici maar loze kreten roepen, dat politici mee hummen en dat politici hun verantwoordelijkheid NIET nemen. Politici hebben de herrie problemen in Floriande veroorzaakt; diezelfde politici moeten nu die problemen oplossen.


Wij doen doen hierbij een dringende oproep aan de gemeentelijke en provinciale politici, doch vooral aan de landelijke politici, om het advies van Alders NIET klakkeloos over te nemen en zorgvuldig te beoordelen op wat de werkelijke impact daarvan is.

In het bijzonder willen wij een persoonlijke oproep doen aan mevrouw Mansveld: neem s.v.p. uw verantwoordelijkheid en laat zien dat u een waardig politicus bent, die serieus omgaat met de problemen die wij in Floriande hebben! Wij vragen u een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren m.b.t. de problemen die wij in Floriande hebben. De Alders trein dendert maar door en u bent de enige die die trein kan afremmen of doen stoppen.....