BRON:RedNederlandNu, initiatief samenwerkende bewonersgroepen 12/05/2018

De Maat is Vol!

Ons luchtruim ook.

Schiphol is nr 3 vliegveld qua grootte wereldwijd, ons land is nr 133 qua grootte. Luchtvaart uitstoot is in Nederland vanaf 1991 met 145 % toegenomen. 70 % van alle passagiers zijn buitenlands. En circa 40 % van alle passagiers stapt alleen maar over op Schiphol. Vraag door vooral goedkope budgetvluchten en geen belastingen op kerosine kunstmatig gestimuleerd. Helaas, nog meer groei gaat ten koste van leefbaarheid en gezondheid.

Actie voor kamerdebat van 15 mei over Schiphol en Lelystad Airport

Om de woordvoerders Luchtvaart in de Tweede Kamer, minister Van Nieuwenhuizen, directeur Luchtvaart Rob Huyser en andere sleutelspelers duidelijk te maken dat de vliegmaat vol is, doe mee met deze actie:

  • Ga voor 15 mei naar: http://streams.vlieghinder.nl/reports/events.php (‘Vluchten over mijn postcode’ van www.vlieghinder.nl)
  • Kies als luchthavengebied ‘Schiphol’, dagdeel: gehele dag, gebiedsgrootte wijk (dit staat al gevuld als het goed is)
  • Vul je postcode, datum en tijdvak in (iedereen hetzelfde): 11 mei 00.01 uur tot 23.55 uur (5 vóór 12).
  • De anderen vakken kun je leeg laten
  • Klik op zoek op onderaan het formulier
  • Dan zie je een lijst met alle vluchten: Maak een screenshot (voor Twitter) of sla het op als document (voor email) . Voor voorbeelden hoe dit te doen, klik hier.
  • Verstuur de bovengenoemde personen een email of tweet met jouw screenshot of document als bijlage. Gebruik de stuur email NU voor een email aan allen en de voorbeeld tweet hieronder. Of klik hier voor de individuele gegevens.
  • Laat anderen ook meedoen aan deze actie (retweet en email je vrienden)

Zo wordt snel duidelijk dat we een ander beleid willen en dat de MAAT VOL IS. Kwaliteit boven kwantiteit.

Mocht de email Nu voor jou niet werken, klik hier voor alle email adressen die je eenvoudig allemaal kunt kopiëren.

De overheid wil alleen meer groeien en op zo'n wijze dat alleen belang van Schiphol en grote bedrijven telt. Lelystad Airport ligt op een onmogelijke locatie en verminkt groot deel van ons land. Daarnaast lijkt laag vliegen de nieuwe norm te worden en staat veiligheid op het spel.

Volg de volgende actiegroepen op Twitter @reddeveluwe @redgelderland @hoogoverijssel @HoogoverWezep @HoogOverHattem @liegveld @Fl_TegenGeluid @ORSbewoners @NoVliegRouteEde @st_RdV @stopgroeiMAA @StilDrenthe @HFDZuidGeluid @SchipholWatch

Check ook https://satlonline.nl/ en https://www.eerlijkovervliegen.nl/

Kijk naar enkele videos hier!